Najlepszy kebab w Zabrzu Najlepszy kebab w Zabrzu

Najlepszy kebab w Zabrzu – TOP3

Kebab rządzi w Zabrzu! Wnioskując po ilości lokali serwujących to popularne danie, można wywnioskować, że to nie pizza jest ulubieńcem Zabrzan, ale właśnie ten turecki fast food. Dlatego wybrałem dla Was trzy miejsca, które podają kebab warty polecenia!

Jak wybrałem najlepszy kebab w Zabrzu

Z tym zabrzańskim kebabem to jest trochę problem. Jak zauważyliście we wstępie, lokali z kebsem w Zabrzu jest od groma. Więc dlaczego wybrałem tylko trzy, a nie na przykład pięć, a może nawet i dziesięć? Powód jest bardzo prosty – 90% tych lokali praktycznie niczym się nie różni. Dlatego od jakiegoś czasu do pisania recenzji o zabrzańskich kebabach jestem nastawiony sceptycznie, bo nieustannie powtarzałbym to samo. W tym zestawieniu postanowiłem wybrać trzy lokale, które swoim produktem wyróżniają się na tle swojej konkurencji. Co bardzo ważne, Zabrze ma bardzo dobry kebab, który mógłby aspirować nawet do najlepszego na Śląsku!




Zaczynamy od miejsca trzeciego:

3. Papa Kebab

Papa Kebab w Zabrzu

Choć mięso z Papa Kebab Zabrze to sławetna kula mocy, to wyróżnia się soczystością i dobrym smakiem. Do tego dochodzą dobre sosy, świeże warzywa i mamy kebab, który warto polecać. Warto zaznaczyć, że w swojej ofercie Papa Kebab posiada baraninę, co nie jest standardem w większości zabrzańskich kebabów.

Przeczytaj pełną recenzję Papa Kebab.
Adres: ul. Roosvelta 81, Zabrze (przy parkingu Stadionu Górnika Zabrze)

2. Royal Kebab

Royal Kebab w Zabrzu

Royal Kebab serwuje swoje dania już od wielu lat i utrzymuje nieustannie bardzo dobry poziom. Tutaj również mamy mielonkę, ale dobre jakości – u nich także można spróbować baraniny, którą polecam. Jeśli nachodzi mnie ochota na kebab, to Royal jest jednym z dwóch kierunków, które biorę pod uwagę.

Przeczytaj pełną recenzję Royal Kebab.
Adres: ul. Sportowa 3, Zabrze



1. Gryfny Kebab

Gryfny Kebab w Gliwicach

Jak mówimy o lokalach serwujących kebab w Zabrzu, to jest w tym mieście perełka! Gryfny Kebab to całkowicie autorskie podejście do tej potrawy, które udowadnia, że to danie może zaskoczyć! Czarne ciasto, które ma nawiązywać do górniczej tradycji regionu oraz mięso przygotowywane na miejscu – nie ma tutaj tzw. kuli mocy. Bardzo dobrze doprawione mięso gwarantuje doznania smakowe na najwyższym poziomie i może przekonać nawet sceptyków kebabów. Pycha!

Przeczytaj pełną recenzję Gryfnego Kebaba.
Adres: ul. Św. Andrzeja Boboli, pawilon 2 (Targowisko pod ratuszem), Zabrze

Dziękuję za wizytę na mojej stronie! Jeśli chcesz być na bieżąco z nowościami, to zapraszam na mój profil Instagram – @recenzujem.pl.